Фото: /trafficnews.bgАрхимандрит Самуил официално е новият игумен на Бачковския манастир, предава /trafficnews.bg. На

...
Фото: /trafficnews.bgАрхимандрит Самуил официално е новият игумен на Бачковския манастир, предава /trafficnews.bg. На
Коментари Харесай

Самуил получи жезъла на Бачковския манастир, пожелаха му да бъде духовен водач

Фото: /trafficnews.bg

Архимандрит Самуил публично е новият свещеник на Бачковския манастир, предава /trafficnews.bg. На гала през днешния ден в Светата обител бе осъществена промяната на властта от основния секретар на Светия синод Герасим Мелнишки. Той взе жезъла от Симон, който въплъщава властта в манастира, и го съобщи на новия свещеник Самуил.

„ Благодарим на архимандрит Симон за всичко, което направи в Бачковския манастир. Той и архимандрит Самуил би трябвало да работят в мир и съгласие. Желая му триумф “, съобщи архимандрит Герасим Мелнишки.

„ Оценяваме напъните на досегашния свещеник, тъй като промени манастирския живот, предходният - Борис, беше затворен към миряните “, сподели един от хората, които бяха пристигнали в Светата обител.

„ От Бачково съм, Симон промени манастира и е очевидно. Ремонти текат даже и в този момент на двора, нека новият бъде нравствен лидер ", сподели представителят на Районна прокуратура Атанас Илиев, който също бе на церемонията.

По-рано двамата духовници  демонстрираха последователност. Новият свещеник архимандрит Самуил дружно с архимандрит Симон отслужиха литургията дружно пред погледа на духовници, миряни и публицисти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР